Pratikyemekler\’s Weblog

Temmuz 22, 2007

Ayva Marmelatı

Filed under: Oktay Usta Tarifleri, Reçeller ve Marmelatlar — pratikyemekler @ 12:50 pm

Malzemeler:
1.200 gr ayva
600 gr toz şeker
karanfil
 

Yapılışı:Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdeklerini çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve birkaç adet karanfil koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Ayvalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Ayvaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Ayvalara şeker katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin. Afiyet olsun…

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.