Pratikyemekler\’s Weblog

Temmuz 24, 2007

Çoban Kavurma

Filed under: Et Yemekleri, Oktay Usta Tarifleri — pratikyemekler @ 1:48 pm

Malzemeler:
1 kg kuşbaşı kuzu eti
3 adet soğan
1 tatlı kaşığı kekik
3 adet çarliston biber
1 çay kaşığı karabiber
2 diş sarmısak
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:Halka halka doğranmış soğanlar, çarliston biberler, sarmısak ve et bir tencereye konulup harlı ateşte 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateş kısılarak 1.5 saat kadar pişirilir. Piştikten sonra üzerine kekik serpilir.Not : Kesinlikle tahta kaşık kullanınız. Afiyet olsun…

1 Yorum »

  1. harika görünüyor,

    Yorum tarafından cezm — Aralık 26, 2007 @ 1:01 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.