Pratikyemekler\’s Weblog

Temmuz 24, 2007

Muhallebili Kurabiye

Filed under: Çay saati ve Hamur İşi — pratikyemekler @ 8:43 pm

Malzemeler:
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı yoğurt
15 gr pudra şekeri
250 gr margarin
aldığı kadar un

Muhallebi malzemesi :

1/2 kg süt
1 paket vanilya
8 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
1 paket hindistan cevizi
 

Yapılışı:Muhallebiyi pişirilip 30 dakika buzdolabında soğutun. Yağ, yoğurt ve karbonatı karıştın buna unu ilave edip, yumuşak bir hamur yapın. Hamur çok yumuşaksa ve pişerken içine konan muhallebiler dağılacaksa 2 yemek kaşığı daha un ilave edebilirsiniz. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp, avucunuzda yuvarladıktan sonra, ortalarına birer tatlı kaşığı muhallebi koyup, kapatın ve fırın tepsisine dizip, fırına verin. Renkleri kırmızıya dönmeden fırından alıp, üzerlerine pudra şekeri serpin. Afiyet olsun…

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.