Pratikyemekler\’s Weblog

Temmuz 27, 2007

Hurmalı Kek

Filed under: Kek Ve Pastalar — pratikyemekler @ 1:47 pm

Malzemeler:
1 Su bardağı hurma
2 Adet yumurta
1.5 Su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı süt
1 Paket Kabartmatozu
1 Paket vanilya
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı ceviz
4 Su bardağı

Yapılışı:
· Hurmaları bir müddet sıcak suda bekletip, kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın ve ince ince kıyın.
· Diğer tarafta yumurtaları şekerle çırpıp, sütü, ardından kabartmatozu ve vanilyayı ekleyin ve tarçın serpin.
· Cevizleri de iri parçalara bölün ve elenmiş unla beraber diğer karışıma katın.
· Kıyılmış hurmaları ekleyin.
· Dilerseniz büyükçe bir kek kalıbını veya 14 adet orta boy muffin kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün.
· Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirip, servis yapın.

Yorum Yapın »

Henüz yorum yapılmamış.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Yorum bırakın

WordPress.com'da ücretsiz bir web sitesi ya da blog oluşturun.