Malzemeler:
150 gr tereyağı
2 Adet yumurtanın sarısı
1 Adet yumurta
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
100 gr çekilmiş fındık
Bir tutam tuz
Üzerine:
Reçel veya pekmez
Yapılışı:
* Tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarıları, un ve çekilmiş fındıkları metal bir kaşık veya mikser yardımıyla iyice karıştırın.
* 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
* buzdolabından çıkardığınız hamuru streç filmin arasına koyup, yayın.
* yıldız şeklinde kalıplarla hamurdan parçalar çıkarın.
* Hamurların ortasına parmağınızla biraz bastırın ve çukur oluşturun.
* Unlanmış ve yağlanmış fırın tepsisisine bu yıldız kurabiyeleri dizin.
* 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
* Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin ortasına reçel ve pekmez dökün.
* servis yapın. Afiyet olsun…
Yorum bırakın